dijous, 10 de juny del 2010

UN CURS ENTRE CONTES I CANÇONS

Aquest curs escolar que ara acaba Vicent Penya i Manel Alonso han portat l’espectacle obert i pensat per a diversos grups d’edat Conta’m un conte, canta’m una cançó a dos instituts de secundària i a una biblioteca.

La temporada la van iniciar el 2 d’octubre del 2009 a la biblioteca municipal de Sagunt, amb una llarga sessió que, a pesar d’alguns entrebancs (el més greu que l’organització havia convocat i barrejat en la mateixa sessió infants de quatre anys i de huit anys), va tindre una gran participació per part dels menuts, que fins i tot van arribar a contar en equip una narració apresa a l’escola.

El 3 de febrer del 2010 Penya i Alonso van aterrar a l’IES Les Alfàbegues de Bétera, on en dues sessions cantaren i contaren contes propis i rondalles tradicionals alhora que per primera vegada introduïen la poesia en el seu espectacle.

El 17 i 18 de maig passaren per les aules de l’IES d’Almenara, on van cantar i narrar històries a alumnes de primer, segon i quart d’ESO.



A més a més, Manel Alonso va mantindre diversos encontres literaris amb alumnes de primària, el primer dels quals el 30 de març al Col·legi Pare Jofre del Puig, on els alumnes de cinqué i sisé acabaven de llegir Els cinc enigmes del rei i La Calderona és nostra.



I el 27 de maig va visitar els alumnes de l’American School of Valencia, que també havien llegit Els cinc enigmes del rei.


Alonso, així mateix, va participar el 20 d’abril en una taula redona sobre literatura juvenil a l’IES La Creueta d’Onil, on va intercanviar idees amb els escriptors Vicent Bernabeu, Francesc Gisbert i Josep Lluís Rico (moderador de l’acte)



i va impartir una petita xarrada sobre Enric Valor a l’Escola Permanent d’Adults de Puçol el 18 de maig durant els actes que van organitzar per a celebrar els vint-i-cinc anys de la seua creació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada