dissabte, 5 de juny del 2010

PRESENTACIÓ DE CORRESPONDÈNCIA DE GUERRA I SI EM PARLES DEL DESIG

Fotografies de Vicent Salvador, vídeos de Ximo Gimeno, la música de Carles Pastor i la veu de vint-i-dos rapsodes es van reunir el passat dijous dia 3 de juny durant la presentació a la Casa de Cultura de Puçol dels llibres de poesia de Manel Alonso Correspondència de guerra i Si em parles del desig.

Organitzada pel col·lectiu L’Andana, Amics del Patrimoni i la Cultura Popular, la presentació dels llibres va tindre com a objectiu que la poesia –i no el poeta– fóra la protagonista i que el públic hi participara d’una manera més o menys activa.



L’acte es va obrir amb la projecció d’un vídeo de la cançó Festejaren la sort, del cantautor Rafael Estrada, la lletra de la qual és un poema del llibre Oblits, mentides i homenatges, de Manel Alonso. Aquest vídeo el seguiren tres més en els quals Ximo Gimeno i Vicent Salvador han posat imatges a les paraules del poeta.


Enric Esteve i Juan Antonio Millon van fer una introducció a la biografia d’Alonso, alhora que donaven al nombrós públic assistent les claus de la poètica de l’escriptor de Puçol.


Tot seguit un grup notable d’amics i coneguts de l’autor, entre els quals destacaven poetes i escriptors com ara Francesc Mompó, Vicent Penya, Agustí Peiró, Mercé Climent, Eusebi Morales, Berna Blanch, Maria Carme Arnau i Vicent Puchol Mora, com també polítics com ara Salvador Claramunt i Francesc Pastor, alumnes de l’Escola Permanent d’Adults i simples aficionats a la poesia com Federic Aznar, Cloti Gómez, Pilar Santos, Anna Bayarri o Leonor López, entre altres, van fer una lectura d’una selecció de poemes dels dos llibres que es presentaven.
El colofó el va posar l’estrena, a càrrec del cantautor Carles Pastor, de la cançó Dona, la lletra de la qual és un poema del llibre Correspondència de guerra.



(Fotografies de Federic Aznar// Vicent Salvador. Foto 1: Carles Pastor canta "Dona" sota l'atenta mirada de Manel Alonso, Juan Antonio Millón, Xavi Alcácer i Enric Esteve. Foto 2: públic assistent. Foto 3: Pilar Santos llegint el poema "Un estrany". Foto 4: Xavi Alcácer llegint el poema "Entrar". Foto 5: Natahlie Torres llegint el poema "Rosa del desig". Foto 7: Salvador Claramunt llegint el poema "La casa a fosques". Foto 8: Ruben Durà llegint el poema "La pluja". Foto 9: Manel Alonso signa llibres a les alumnes de l'EPA que previament han participat en la lectura de poemes)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada